Jdi na obsah Jdi na menu

2.kolo I.ligy žen:Modřany-Blovice

Modřany-Blovice 18:21 (9:11)

Sestava

Brankařky: Šimandlová Martina, Černá Zlatuše

Obrana: Fialová Lenka, Zelená Hana, Karlíková Eliška, Janochová Michaela, Synáčová Denisa

Útok: Dardová Anna (11). Nachtmanová Kateřina (6), Vokurková Hana (3), Hudecová Zuzana (1), Štenglová Kateřina

 

V nové sezóně došlo u soutěží žen k velkým změnám, jelikož se stávajícím systémem většina družstev nesouhlasila a téměř nikdo se do nejvyšší soutěže žen nechtěl přihlásit, došlo tak k úplnému zrušení 2. ligy žen, a to i přesto, že již byla odehraná kvalifikace o tuto soutěž a vítěz na ni měl nárok. Nově se hraje pouze oblastní přebor a 1. liga žen. Z tohoto důvodu tak mohly rovnou do 1. ligy žen postoupit i družstva z oblastního přeboru.

Po několika připomínkách družstev a změnách ze strany svazu je konečný herní systém 1. ligy žen následovný: hraje se tzv. Superliga rozdělená do dvou skupin: skupina “A” = západ o 12-ti družstvech + skupina “B” = východ o 10-ti družstvech -> z každé skupiny pak postupují dva nejlepší do PLAY-OFF, ze kterého vzejde vítěz celé soutěže.

 

Po pauze v prvním kole soutěže z důvodu dovolených, kdy jsme si nechaly utkání s Čakovicemi přeložit na sobotu 14.9., jsme v neděli 1.9. vyrazily k prvnímu utkání nové sezóny 2019/2020 na hřiště soupeřek do Modřan. A i když si z Modřanské rokle pokaždé odvážíme body, nejezdíme sem hrát zrovna rády a vždy se jedná o velmi vyrovnané souboje.

Jinak tomu nebylo ani v tomto utkání. Celý první poločas byl zcela vyrovnaný, a i když to byly naše soupeřky, které na nás musely dotahovat, nedokázaly jsme se odtrhnout na více než dvoubrankový náskok, který navíc několikrát dokázaly smazat. Do šaten jsme si ho však vybojovaly zpět a první poločas skončil 9:11.

Do druhé půle jsme vstoupily perfektně, prvních 10 minut patřilo nám a vedly jsme už o 7 branek. Poté došlo ke střídání v útočných řadách, a to jsme naopak dlouhých 10 minut nedokázaly vstřelit gól. Soupeřky se na nás opět začaly dotahovat. Musely jsme reagovat a na hřiště byl zpět poslán zkušenější útok, který si už výsledek pohlídal.

Skvěle zahrála obrana, ale i přes tento výkon jsme inkasovaly poměrně dost branek, které padaly z velké míry z naprosto nepřipravených akcí soupeřek, na čemž budeme muset ještě zapracovat.

Utkání, které řídil pan rozhodčí Bláha, skončilo naší výhrou 18:21.

O nadcházejícím víkendu se ukážeme dvakrát na domácí hřišti. Nejprve v sobotu v derby s Nezvěsticemi a poté v neděli s Ejpovicemi.

 

Kateřina Nachtmanová - kapitánka družstva

 

 

Facebook

Kontakt

TJ Sokol Blovice, oddíl Národní házené

Tyršova 270
336 01 Blovice

IČ 49180461

nhsokolblovice@seznam.cz

Statistiky

Online: 8
Celkem: 874991
Měsíc: 12221
Den: 673